Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4.4’lük Ege Denizi depreminin ardından Naci Görür’den açıklama geldi

Dün Ege Denizi’nde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından, ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, X hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Dün Ege Denizi'nde 4.4

Prof. Dr. Görür, yaptığı açıklamada depremin sığ bir deprem olduğunu ve Ege Denizi içerisindeki Kuzey Anadolu Fay (KAF) Zonu’nda gerçekleştiğini belirtti. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ege Denizi’nde 4,4 büyüklükte sığ bir deprem oldu (El işareti). Deprem Ege Denizi içerisindeki KAF Fay Zonu’nda. Bu zonun Marmara Denizi içerisindeki devamında Marmara depremini bekliyoruz. Bölgede gerilim devam ediyor. Sevgiyle.”

Prof. Dr. Görür’ün bu açıklamaları, Marmara Denizi’nde beklenen büyük depremle ilgili endişeleri yeniden gündeme getirdi. Uzmanlar, bu tür depremlerin bölgede biriken gerilimin göstergesi olabileceğini belirterek, vatandaşları deprem konusunda dikkatli ve hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Deprem sonrası herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi. Yetkililer, depremin ardından bölgede gerekli incelemeleri yapmaya devam ediyor.