Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AB, Fransa’nın Rüzgar Enerjisi Yatırımları İçin 11 Milyar Avroluk Desteği Onayladı

Avrupa Birliği (AB), Fransa’nın

Avrupa Birliği (AB), Fransa’nın deniz üstü rüzgar enerjisi kurulumlarına destek olmak için yaklaşık 11 milyar avro kamu desteği sağlama planını onayladı. AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Fransa’nın net sıfır ekonomiye geçişini teşvik etmek amacıyla yenilenebilir enerji alanında deniz üstü rüzgar enerjisini desteklemeyi planladığı belirtildi.

Fransa’nın 20 yıl süreyle geçerli olacak destek programı, özellikle Güney Atlantik ve Normandiya bölgelerinde inşa edilecek iki tabana sabit açık deniz üstü rüzgar santralinin kurulmasını ve işletilmesini amaçlıyor. Bu plan kapsamında destek, şeffaf ihale süreçleriyle belirlenecek bölge başına bir yararlanıcıya verilecek ve aylık değişken prim şeklinde ödenecek.

AB Komisyonu, Fransa’nın hazırladığı planın AB rekabet kurallarına uygun olduğunu vurgulayarak, yeşil dönüşüm sürecini hızlandıracağını belirtti. AB ülkeleri, yenilenebilir enerji gibi stratejik alanlarda kamu desteklemelerini AB’nin belirlediği kurallar çerçevesinde kullanabiliyor.