Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AB Hidrojen Sektörü, Daha Fazla Destek İstiyor

Avrupa’da faaliyet gösteren hidrojen sektörü ekipman üreticileri Nel Hydrogen, Siemens ve ThyssenKrupp gibi büyük firmalar, Avrupa Birliği’nin (AB) yerel üretimi desteklemesi çağrısında bulundu.

Avrupa'da faaliyet gösteren hidrojen

AEG, Nel Hydrogen, Siemens, ThyssenKrupp ve Schaeffler gibi 20 firma, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e yönelik bir mektupla elektroliz endüstrisinin Avrupa’da üretiminin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Mektupta, Avrupa’nın temiz teknoloji üretiminde liderlik rolü üstlenmesi gerektiği ifade edilerek, bu alanda güçlü politikalara ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

AB’nin 2030 için yenilenebilir hidrojen tüketimine yönelik bağlayıcı hedeflerinin olduğu vurgulanan mektupta, bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için 90-100 gigavat kurulu elektrolizör kapasitesine ihtiyaç duyulacağı kaydedildi. Ayrıca, Avrupa’da elektrolizör üretim kapasitesinin artırılması gerektiği ve yerel firmaların avantajlı hale getirilmesi gerektiği belirtildi.

Mektupta, Avrupa’nın küresel elektroliz teknolojileri üretimindeki payının artırılması gerektiği vurgulanırken, teknoloji veya tedarik zincirinin kaybedilmesi durumunda geri getirilmesinin mümkün olmayacağı uyarısında bulunuldu.