Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Açlık Sınırı 18 Bin 978 Lira, Yoksulluk Sınırı 61 Bin 820 Lira

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), haziran ayı için 4 kişilik bir ailenin açlık ve yoksulluk sınırlarını açıkladı. İşte detaylar:

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu
  • Açlık Sınırı: TÜRK-İŞ’in açıklamasına göre, haziran ayında 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için gereken gıda harcaması tutarı olan “açlık sınırı” 18 bin 978 lira 77 kuruş olarak belirlendi.
  • Yoksulluk Sınırı: Gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık gibi temel ihtiyaçlar için yapılması gereken toplam harcamaların karşılanabileceği “yoksulluk sınırı” ise 61 bin 820 lira 10 kuruş olarak hesaplandı.
  • Yaşama Maliyeti: Araştırmada, bekar bir çalışanın “yaşama maliyeti” aylık 24 bin 614 lira olarak belirlendi.
  • Gıda Fiyatlarındaki Değişimler: Ankara’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda harcamalarında bir önceki aya göre yüzde 0,05’lik artış görüldü. Son 12 ayda ise bu artış yüzde 82,96’ya ulaştı.
  • Meyve ve Sebze Fiyatları: Haziran ayında ortalama meyve kilogram fiyatı 57 lira olarak hesaplandı. Nohut ve kırmızı mercimek fiyatları 3 lira, kuru fasulye ve yeşil mercimek kilogram fiyatı ise 5 lira arttı.
  • Yağ ve Diğer Ürünler: Ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağı fiyatlarında kısmi artış gözlemlenirken, margarin, siyah ve yeşil zeytin fiyatları sabit kaldı. Çay fiyatlarında artış, şeker fiyatlarında ise kısmi düşüş tespit edildi.