Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya’da Çifte Vatandaşlık Yasa Tasarısı Yürürlüğe Girdi

Almanya’da çifte vatandaşlığı mümkün kılan Vatandaşlık Yasası’nın Modernizasyonu Yasası, Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından 26 Mart’ta imzalandıktan sonra yürürlüğe girdi. Yeni yasayla birlikte Alman vatandaşlığına geçiş süreleri kısaldı ve çifte vatandaşlık önündeki engeller kalktı.


Almanya'da çifte vatandaşlığı mümkün

 

Yasa, Almanya’da yaşayan yabancıların Alman vatandaşı olmalarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Artık Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları, Türk vatandaşlığından ayrılmadan Alman vatandaşlığına geçebilecekler. İlgili kişiler için gerekli ikamet süresi 5 yıla indirildi ve uyum sağlama çabalarıyla bu süre daha da kısaltılabiliyor.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yasayla ilgili yaptığı açıklamada, ülkede yaşayan herkesin Almanya’nın geleceğinde söz sahibi olması gerektiğini vurgulayarak, vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılmasının önemini belirtti. İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise yasanın Almanya’nın demokratik temel düzene bağlılık ve toplumsal değerlerin paylaşılması şartıyla kabul edileceğini açıkladı.

Yeni yasa ile Almanya’nın çeşitli eyaletlerinde vatandaşlık başvuruları alınmaya başladı. Başvurular, ilgili yerel yönetimlerin dairelerine yapılabileceği gibi bazı eyaletlerde internet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

Alman vatandaşlığına geçmek isteyenlerin B1 seviyesinde Almanca dil bilgisi gerektiği belirtilirken, vatandaşlık testini başarıyla geçme ve Almanya’nın tarihi, hukuki ve toplumsal yapısını öğrenme şartı da bulunuyor.

Yeni yasa ile birlikte Almanya’da yaşayan Türk kökenli vatandaşların da vatandaşlık süreçlerindeki değişikliklere dair bilgilendirilmesi için Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği önemli adımlar attı. Almanya Türk Toplumu üyelerinin Alman vatandaşlıklarını koruyarak Türk vatandaşlığını yeniden kazanabilecekleri açıklandı.