Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın Kemeri Yeniden Kazanma Hedefindeyim

Türkiye’nin geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde deneyimli isimlerden Mehmet Yeşil, kariyerinin son dönemlerinde altın kemer için iddialı bir hazırlık süreci geçiriyor.

Türkiye'nin geleneksel Kırkpınar Yağlı

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda yoğun bir kamp programıyla hazırlanan Yeşil, geçmişte 2009 ve 2010 yıllarında altın kemeri kazanmıştı ve bu başarısını tekrarlamayı amaçlıyor.

Mehmet Yeşil Yeşil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Kırkpınar efsanesinin hakkını verebilmek için her anını değerli kılmak istiyorum. Kürsünün en üst basamağına çıkmak isteğim her zaman var” dedi. “Yağlı güreşin olimpiyatı” olarak tanımladığı Kırkpınar’ın önemini vurgulayan Mehmet Yeşil Yeşil, “Mücadelemle ve attığım her adımla son yıllarımı güzel değerlendirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Başpehlivanlık için yoğun bir şekilde hazırlandığını belirten Yeşil, “Kırkpınar’da altın kemer harici bir hedefle gelmedim. Bu duyguyu ancak yaşayan bilir. O yüzden bu duyguyu tekrar tadarak bırakmak gibi bir hayalim var. Altın kemeri kazanmak nasip işidir, nasibi de çalışarak kovalamak lazım. Tekrardan altın kemeri kazanmak isterim” ifadelerini kullandı.

Kırkpınar’ın bu yıl yeni bir sistemle güreşlerin düzenleneceğini hatırlatan Mehmet Yeşil Yeşil, tüm pehlivanlara başarılar diledi.