Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın ve Gümüşte yeni rekor

Altın fiyatları, ABD’deki enflasyonun yavaşlaması ve bu durumun Fed’in politika faizini yakın zamanda düşürebileceği beklentilerini artırmasıyla birlikte tarihi zirveye ulaştı. Aynı zamanda gümüş de 11 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesini gördü. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 1,36 artarak 2.448 dolar seviyesinde işlem gördü. Gümüşün ons fiyatı ise 30 doların üzerindeki seyrini korudu.

Altın fiyatları, ABD'deki enflasyonun

Gram ve çeyrek altın fiyatları da ons altındaki artış ve dolar/TL kurundaki hareketlerden etkilendi. Haftanın ilk işlem gününe gram altın 2.533 lira civarında başlarken, çeyrek altın 4.137 lira civarında alıcı buldu.

Piyasalarda, ABD ve Çin’den gelen olumlu haberler etkili olurken, İran’da yaşanan helikopter kazası yakından takip edildi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahyan, bu kazada hayatını kaybetti.

Çin’in gayrimenkul sektöründeki krizi çözmek için attığı adımlar da dikkat çekti. Çin Merkez Bankası, kriz yaşayan inşaat şirketleri ve gayrimenkul sektörünü desteklemek amacıyla 138 milyar dolar büyüklüğünde ek finansman sağladı. Ayrıca konut kredisi almak için şartlar gevşetildi ve yerel yönetimlerin konut satın alacağı duyuruldu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilisi Isabel Schnabel, merkez bankasının haziran ayında faizleri indirebileceğini belirtti. Schnabel, faiz indirimi konusunda temkinli olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Bu hafta, merkez bankası yetkililerinin para politikasına ilişkin konuşmaları, toplantı tutanakları ve Nvidia’nın bilançosu yakından izlenecek. Dolar endeksi ise yüzde 0,06 düşüşle 104 civarına geriledi.