Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arkadaşlık Sitesi Dolandırıcılığı: 9 Şüpheli Gözaltında

Aydın merkezli 4 ilde faaliyet gösteren ve arkadaşlık siteleri üzerinden nitelikli dolandırıcılık yaptıkları belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Aydın merkezli 4 ilde

 Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Aydın, İstanbul, Mardin ve Iğdır’da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık ve suç gelirlerini kripto varlıklar üzerinden aklama suçlarını işlediği tespit edilen aralarında örgüt elebaşının da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, sahte hesaplarla arkadaşlık siteleri üzerinden mağdurlarla iletişim kurarak kişisel veri ve fotoğraflarını ele geçirdikleri, ardından kurmaca dava evrakları hazırlayarak şantaj yoluyla para talep ettikleri belirtildi.

Operasyon sonucunda, şüphelilerin yabancı kripto borsaları arasında transfer yaparak suç gelirlerini akladıkları ve bu süreçte 9 milyar 411 milyon 527 bin lira değerinde işlem gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Ekiplerin, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile koordineli çalışması sonucunda suç gelirlerinin izlenmesinde önemli adımlar atıldı.

Yetkililer, vatandaşları dijital ortamlarda karşılaşılabilecek dolandırıcılık ve sahtekarlık şemalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.