Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Milli Meclisi Feshetti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Meclisi feshederek genel seçimlerin 1 Eylül’de yapılması yönünde karar aldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yayımlanan kararnameye göre, Cumhurbaşkanı Aliyev ülkenin yasama organı olan Milli Meclisi feshetti. Kasım ayında yapılması planlanan genel seçimler ise 1 Eylül’de düzenlenecek.

Azerbaycan Milli Meclisi, ülkenin 11-22 Kasım’da Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı’na (COP 29) ev sahipliği yapacak olması dolayısıyla “Meclisi feshetmesi ve kasımda yapılması planlanan genel seçimlerin iki ay öne alınması” için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e başvuruda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Milli Meclisin bu kararını anayasaya uygunluğunun değerlendirilmesi için Anayasa Mahkemesine göndermişti. Anayasa Mahkemesi, Milli Meclisin feshedilmesi ve genel seçimlerin öne alınmasının anayasaya uygun olduğuna karar verdi.

Bu karar, Azerbaycan’da siyasi gündemi yeniden şekillendirirken, genel seçimlerin öne alınması ile siyasi partilerin ve adayların seçim hazırlıklarına hız vermesi bekleniyor.