Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beko Dünyanın En Sürdürülebilir 50 Şirketi Arasında

Beko, Time dergisinin ilk kez yayımladığı “Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri” listesinde 44’üncü sırada yer aldı.

 Beko, Time dergisinin

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Time dergisi ve Statista’nın “Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri 2024” listesi, 30’dan fazla ülkeden 5 bini aşkın şirketin karbon emisyonu, sürdürülebilirlik hedef ve girişimlerine bağlılık, iş güvenliği, çalışan bağlılığı ve uluslararası raporlama standartlarına uyum gibi sürdürülebilirlik yönetimi ve şeffaflığına ilişkin 20’den fazla temel performans göstergesine göre değerlendirildi.

Listeye girme başarısı gösteren Beko, 500 şirketin sıralandığı endekste 44’üncü, sektöründe ise ilk sırada yer alarak Türkiye’den bu listeye giren tek şirket oldu. Endeks, sürdürülebilirlik için fark yaratan ilk 500 şirketi Karbon Saydamlık Projesi (CDP) puanları ve Küresel Raporlama Girişimi (GRI), Sürdürülebilirlik Muhasebesi Standartları Kurulu (SASB) ve İklimle İlgili Finansal Açıklamalar Görev Gücü (TCFD) standartlarına uyum gibi göstergeleri de göz önüne alarak sıralıyor.

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, sürdürülebilirlik alanındaki kararlılıklarının dünyanın önde gelen kurumları tarafından takdir edilmesinin doğru yolda olduklarının önemli bir göstergesi olduğunu belirtti. Bulgurlu, 2050’de karbon sıfır bir şirket olma hedeflerine kararlılıkla devam ettiklerini vurgulayarak, iklim krizinin etkilerinin her geçen yıl daha şiddetli bir şekilde hissedildiğini ifade etti. Bulgurlu, “Beko olarak sektörümüzü hızla karbonsuzlaştırmak en büyük sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Bunu gerçekleştirirken de işimizi sağlıklı bir şekilde büyütmek ve gezegenimizi korumak zorundayız.” dedi.

Bulgurlu, üretim ve AR-GE başta olmak üzere tüm süreçlerde karbon ayak izlerini azaltmaya ve yenilenebilir enerji kurulu gücünü artırmaya odaklandıklarını belirtti. Ayrıca, faaliyet gösterdikleri her coğrafyada ekonomik fayda sağlamayı, sosyal ve kurumsal yönetim alanlarında pozitif etki yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Beko, Corporate Knights’ın yayınladığı “Global 100” listesine art arda dördüncü kez girme başarısını göstererek dünya genelinde 60’ıncı, sektöründe ve Türkiye’de 1’inci sırada yer aldı. Şirket, “2023 S&P Global Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi”nde 100 üzerinden 86 puan alarak beşinci kez üst üste “Dayanıklı Tüketim Sektörü”nde en yüksek skoru elde eden şirket oldu. Ayrıca, Real Leaders’ın çevreye ve topluma fayda sağlayan şirketleri sıraladığı “2023 Yılının En Yüksek Etkiyi Yaratan 300 Şirketi” listesinde Arçelik markası 16’ncı, Beko markası ise 17’nci sırada yer aldı. Şirket, 2023 Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde (GEI) 485 şirket arasında ilk kez yer aldı.