Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BES ve OKS Fon Büyüklüğü Yılın İlk Yarısında 1 Trilyon Lirayı Aştı

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve Otomatik Katılım Sistemi (OKS) katılımcılarının fon tutarı ve devlet katkısı fon tutarının toplam büyüklüğü, yılın ilk yarısında yüzde 36,2 artarak 1 trilyon 30 milyar 502,2 milyon liraya yükseldi.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)

Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre, haziran sonu itibarıyla BES’te katılımcıların fon tutarı 839 milyar 387,5 milyon lira, devlet katkısı fon tutarı ise 118 milyar 584,5 milyon lira olarak gerçekleşti. Böylece BES’in toplam fon büyüklüğü 957 milyar 972 milyon lira oldu. OKS’de ise katılımcıların fon tutarı ve devlet katkısı fon tutarı birlikte 72 milyar 530,2 milyon lira seviyesine ulaştı.

HDI Fibaemeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, sistemin yıl sonundaki hedefinin 1,3 trilyon lirayı aşabileceğini öngördüğünü belirterek, “Sisteme olan ilginin artması ve yatırım getirilerinin olumlu seyriyle, fon büyüklüğünün daha da artacağını bekliyoruz.” dedi.

Öztürkoğlu, sistemin çeşitlendirilmiş yatırım seçeneklerinin artırılmasının önemine de değinerek, “Dövizli fonlar gibi yeni yatırım seçenekleri ve girişim sermayesi fonları için düzenlemelerin yapılması, BES’e olan ilgiyi ve katkıyı artırabilir.” şeklinde konuştu.