Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Brent Petrol Fiyatları Yükselişte: Varil Başına 86,89 Dolar

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili, bugün 86,89 dolardan işlem görüyor. Dünkü kapanışta 86,60 dolar seviyesinde olan Brent petrol, gün içinde 86,88 dolara kadar yükselmişti. Saat 09.34 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,33 artarak 86,89 dolara çıktı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ise varil başına 83,58 dolardan alıcı buldu.

 Uluslararası piyasalarda Brent

Son 2 ayın en yüksek seviyelerine yakın seyreden petrol fiyatlarındaki artış, yaz döneminde artan seyahat hareketliliğinin yakıt talebini olumlu etkileyeceği beklentileri ve ABD Merkez Bankası’nın bu yıl faiz indirimine gitme olasılığına ilişkin beklentilerin etkisiyle gerçekleşti.

Amerikan Otomobil Birliği’nin tahminine göre, tatil döneminde seyahatler geçen yıla göre yüzde 5,2 artacak, özellikle araba seyahatlerinde yüzde 4,8’lik bir artış bekleniyor. Bu öngörüler, yaz aylarında yoğunlaşan seyahatlerin petrol talebini artıracağı beklentilerini destekliyor.

Ekonomi uzmanları, ABD’de düşük faiz oranlarının ekonomik büyümeyi teşvik edeceğini ve bu durumun petrol talebini artırarak fiyatları destekleyeceğini belirtiyor. Düşük faiz oranları aynı zamanda ABD dolarının diğer para birimlerine karşı değerini düşürüyor ve petrolü diğer para birimlerini kullananlar için daha cazip hale getiriyor.

Öte yandan, Orta Doğu’da devam eden çatışmaların, küresel petrol rezervlerinin bulunduğu bölgede arzı kısıtlayabileceği düşüncesi de fiyatların yükselmesine katkı sağlıyor. Kızıl Deniz’de devam eden çatışmaların da petrol tedarikini olumsuz etkileyeceği endişeleri, fiyatların yukarı yönlü hareketini destekliyor.

Brent petrolde teknik analizlere göre, 87,37 ile 88,14 dolar aralığının direnç, 85,34 ile 84,08 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.