Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Brezilya’dan Karara Uymayanlara Para Cezası

Brezilya Ulusal Veri Koruma Ajansı (ANPD), ABD merkezli sosyal medya devi Meta’nın, yapay zeka sistemlerini geliştirmek için Brezilya vatandaşlarının Instagram ve Facebook gönderilerini kullanmasını yasakladı.


Brezilya Ulusal Veri Koruma

ANPD’nin kararı, kullanıcıların gizlilik haklarının korunması ve zarar görmemesi amacıyla alındı.

BBC’nin haberine göre, Brezilya’da 102 milyon Facebook ve 113 milyon Instagram kullanıcısının bulunduğu düşünüldüğünde, bu kararın etkileri geniş kitlelere hitap ediyor. ANPD yetkilileri, Meta’nın yapay zeka temelli konuşma botlarının geliştirilmesi için kullanıcı verilerini kullanmasının, kullanıcıların temel haklarını tehlikeye atabileceğini belirtti.

Meta’nın bu karara uymaması halinde günlük 50 bin Brezilya reali (yaklaşık 9 bin dolar) para cezasıyla karşı karşıya kalacağı ifade edildi. ANPD, Meta’nın Avrupa ve Birleşik Krallık’ta uyguladığı politikalarda Brezilya’daki uygulamalardan farklılıklar olduğunu vurgulayarak, kullanıcı verilerinin korunması konusunda tutarlı bir yaklaşım beklediklerini dile getirdi.

Meta’nın sözcüsü ise karardan hayal kırıklığı duyduklarını belirterek, bu durumun Brezilyalı kullanıcılara yapay zeka teknolojisinin faydalarını sunmayı geciktirebileceğini ifade etti.