Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’da Baba Cinayeti Davası: Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Bursa’da geçen yıl şubat ayında babasını tüfekle vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Hakan Demirel (33), “üst soya karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 Bursa'da geçen yıl

 

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık Hakan Demirel’in yanı sıra maktul Mustafa Demirel’in yakınları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ve sanığın avukatı katıldı. Mahkeme heyeti, duruşma öncesi son sözleri sorulan sanık Demirel’in “Takdir mahkemenindir. Babamın mekanı cennet olsun.” şeklinde konuşmasının ardından kararını açıkladı.

Olay, geçen yıl şubat ayında Osmangazi Kükürtlü Mahallesi’nde yaşanan bir apartmanda gerçekleşti. Hakan Demirel, polise babasının kaybolduğunu ihbar etmiş, ancak daha sonra babasının evinde ölü olarak bulunduğunu itiraf etmişti. Demirel’in, cinayeti sevdiği kızla ilişkisine onay vermediği ve kız arkadaşına küfrettiği için işlediği belirlenmişti.

Sanık, olay sonrasında babasının banka kartıyla alışveriş yaparak suçunu örtmeye çalışmıştı. Tutuklanan Hakan Demirel hakkında “üst soya karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.