Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyükekşi’den Merih Demiral’a verilen cezaya tepki

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda oynanan Türkiye-Avusturya maçında Merih Demiral’a verilen 2 maçlık men cezasını UEFA’nın kabul edilemez, hukuki ve siyasi bir karar olarak gördüklerini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda oynanan Türkiye-Avusturya maçında Merih Demiral’a verilen 2 maçlık men cezasını UEFA’nın kabul edilemez, hukuki ve siyasi bir karar olarak gördüklerini belirtti. TFF’nin internet sitesinde yer alan açıklamalarında Büyükekşi, UEFA Etik ve Disiplin Komitesi’nin kararını eleştirerek, maçta görevli delegenin raporunda cezai yaptırım ile ilgili bir ifade olmamasına rağmen, bazı batılı siyasetçilerin açıklamalarının ardından UEFA’nın müfettiş atayarak soruşturma başlatmasının sürecin bağımsızlığına gölge düşürdüğünü söyledi.

Büyükekşi, Demiral’ın gol sevincinde yaptığı “bozkurt” işaretinin siyasi olmadığını vurgulayarak, Türk milletinin sembolik bir işaret olarak kullandığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin çeyrek finale yükseldiği büyük organizasyonda verilen cezanın adaletsizliğini ve ülkeye karşı çifte standart uygulandığını savundu. Büyükekşi, haksızlıklara karşı Türk milletinin birlik içinde olacağını ve Berlin’deki maçta takımın arkasında duracaklarını belirtti.