Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den 10 Maddelik Suriye ve Türkiye Açıklaması

CHP, Suriye ve Türkiye’deki

CHP, Suriye ve Türkiye’deki son gelişmelerle ilgili 10 maddelik bir açıklama yaptı:

  1. Ortadoğu ve Suriye Politikası Çöktü: CHP, Türkiye’nin Ortadoğu politikası, Suriye politikası ve sığınmacı politikasının çöktüğünü ve iflas ettiğini belirtti.
  2. Erdoğan ve AKP Sorumlu: CHP, mevcut vahim tablodan Erdoğan ve AKP hükümetini sorumlu tuttu.
  3. Suriye Krizinin Tutsaklığı: Hükümetin, neden olduğu Suriye krizini çözemediği gibi Türkiye’yi bu krizin tutsağı haline getirdiği ifade edildi.
  4. Avrupa ile Pazarlık: Erdoğan’ın, Suriye’nin yıkımına neden olurken ve Türkiye’yi dünyanın sığınmacı deposu haline getirirken, bu insanların hayatı üzerinden Avrupa ile pazarlık yapmaktan çekinmediği vurgulandı.
  5. Sorunların Görmezden Gelinmesi: CHP, Türkiye’de giderek artan sığınmacıların yarattığı toplumsal, siyasal, ekonomik ve demografik sorunların görmezden gelindiğini ve bu sorunlardan bir tanesini bile çözmek için hiçbir girişimde bulunulmadığını belirtti.
  6. Komşuların İçişlerine Karışmama İlkesi: Türkiye’nin, Atatürk döneminin temel taşı olan komşuların içişlerine karışmama ilkesine sadece sözde değil uygulamada da bağlı kalması gerektiği ifade edildi.
  7. Suriye Politikası Yeniden Belirlenmeli: Türkiye’nin Suriye politikasını yeniden belirlemesi ve mevcut statükonun devamının tıkanma noktasına geldiğini görmesi gerektiği belirtildi. Maaşını ödediği ÖSO mensuplarının Türk bayrağını yakması ve Türk mallarına zarar vermesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.
  8. Gerçekçi Yol Haritası: Erdoğan hükümetinin, sığınmacıların geri gönderilmesi de dahil olmak üzere sorunun çözümü için derhal gerçekçi ve uygulanabilir bir yol haritası yayınlaması gerektiği belirtildi.
  9. Esad ile Normalleşme: Esad yönetimi ile normalleşme sürecinin sürdürülmesi gerektiği ifade edildi.
  10. İtidal Çağrısı: Vatandaşların itidalli olmaya ve bu tür ortamlarda görülebilecek provokasyonlar karşısında dikkatli olmaya çağrıldı.

Bu açıklamalar, CHP’nin Türkiye ve Suriye politikasındaki mevcut durumu ve gelecekteki adımlarını net bir şekilde ortaya koyuyor.