Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çimento, Cam ve Seramik Sektörleri 2023 İhracatında Rekor

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB), 2023 yılında sektörün başarısını ödüllendirdi. Türkiye’nin bu sektörlerdeki küresel rekabet gücü ve ihracat performansı ön plana çıktı.

Çimento, Cam, Seramik ve

ÇCSİB Başkanı Erdem Çenesiz, 2023 yılında dünya ekonomisinin yavaşlamasına rağmen, sektörün ihracatında önemli bir performans sergilediklerini belirtti. Toplam ihracatlarının 4,9 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ifade eden Çenesiz, bu rakamın yüzde 80’inin sanayi ürünleri arasında rekor seviyede yerli katma değer içerdiğini vurguladı.

Özellikle çimento, cam ve seramik sektörlerinin enerji yoğun olmasının ve son bir buçuk yılda finansman maliyetlerindeki ciddi artışların sektörü etkilediğini belirten Çenesiz, önümüzdeki dönemde ihracatın yeniden artışa geçmesi için umutlu olduklarını dile getirdi. Ayrıca, ÇCSİB Başkan Yardımcıları Abdulhamit Akçay ve Tansu Kumru da sektörün rekabet gücünü artırmak için yapılan AR-GE çalışmalarına ve teknolojiye verilen önemi vurguladılar.

Törende, 2023’te “En Fazla İhracat Yapan Firmalar”, “En Yüksek İhraç Birim Fiyatına Sahip Firma” ve “İhracatını En Fazla Artıran Firma” gibi kategorilerde ödüller verildiği belirtildi. Bu ödüller, sektördeki başarıyı ve rekabetçiliği teşvik etmeyi amaçlıyor.