Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem Stresini Halı Dokuyarak Aşıyor

Almanya’da tanıştığı Türk eşiyle 50 yıl önce evlenip Müslüman olan 67 yaşındaki Gülşen Yakut, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı stresi halı dokuyarak atmaya çalışıyor.

Almanya'da tanıştığı Türk eşiyle

 

Almanya’nın Deggendorf kentinde 1956’da dünyaya gelen Rosemarie Döringer, 17 yaşında Türk eşiyle evlendikten sonra Malatya’ya yerleşerek Müslüman oldu ve Gülşen ismini aldı. Arkadaşlarının tavsiyesiyle Kiltepe Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde halı dokuma kursuna katıldı.

Bir süre kursa devam ettikten sonra rahatsızlığı nedeniyle ara veren Yakut, 6 Şubat’taki depremi kentte yaşadı. Depremin ardından tekrar kursa başlayan Yakut, kısa sürede halı üretmeye başladı ve dokuduğu halılarla depremin stresinden uzaklaşıyor.

Mahallede “Magusa” takma adıyla tanınan ve kısa sürede halkın sevgisini kazanan Yakut, Türkiye’ye yerleştiği için mutlu olduğunu söyledi. Kursta güzel vakit geçirdiğini belirten Yakut, “Evde oturunca her an depremi düşünüyorsun ama halı dokurken kafanı halıya verip kafanı boşaltıyorsun. Hem halı yapıyorsun hem sohbet ediyorsun. Bir bakıyorsun ki öğlen olmuş, gün geçmiş. Kadınlara tavsiyem, evde boş vakit geçirmesinler. Mahallede mutlaka bir yaşam merkezi vardır, kafaları dağılır. Zaten depremde herkes zedelenmiş, gelsinler kafalarını boşaltsınlar. Tavsiye ederim. Sıkıntı, stres kalmaz, stresli olan gelsin,” dedi.

Yakut, Türkiye’ye yerleştiği dönemlerde eşinin askere gittiğini, akrabalarının yardımıyla hem Türkçeyi hem de örf ve adetleri öğrendiğini ifade etti. Almanya’dan Malatya’ya geldikten sonra komşularının kendisine yakınlık gösterdiğini belirten Yakut, Türkiye’deki komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerinin Almanya’da olmadığını sözlerine ekledi.