Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Down Sendromlu Yüzücüler Milli Forma İçin Yarışıyor

Adana’da ailelerinin teşvikiyle yüzme sporuna başlayan Kumsal Dinibütün ve Eren İçer, milli takım forması için büyük bir azimle çalışmalarını sürdürüyor.

Adana'da ailelerinin teşvikiyle yüzme
Yaklaşık 6 yıl önce yüzme sporuna başlayan 18 yaşındaki Kumsal Dinibütün ve Eren İçer, “kelebek”, “kurbağa” ve “serbest” kategorilerinde katıldıkları yarışmalarda Türkiye şampiyonlukları kazandı. Geçtiğimiz ay Antalya’da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda Kumsal 3 altın madalya, Eren ise 2 altın ve 1 gümüş madalya elde etti. Haftada üç gün aynı havuzda antrenman yapan Kumsal ve Eren, Down Sendromlular Yüzme Milli Takımı’na seçilme hedefiyle çalışıyor.

 

Özel sporcular ve bedensel engelliler yüzme antrenörü Furkan Ünsal, Kumsal ve Eren’in 6 yaşındayken yüzme sporuna başladıklarını belirtiyor. Ünsal, sporcularının yüzme sayesinde hem sosyalleştiğini hem de önemli başarılar kazandığını ifade etti. Antrenmanlarının sadece havuzla sınırlı olmadığını, kara antrenmanları da yaptıklarını vurgulayan Ünsal, “Yüzme zorlu bir branş olduğu için kara antrenmanlarında destekliyoruz. Mekik ve şınav yapabiliyorlarsa, barfiks gibi egzersizlerle ilerliyoruz. Şu an hedefimiz milli takım. Bu yönde inanılmaz bir gayret içerisindeyiz. En iyi şekilde bu süreci değerlendirip, milli takıma gitmek istiyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte yeni milli takım seçmeleri olduğunda, biz Kumsal ile Eren’i orada görmek istiyoruz.” dedi.

 

Eren’in babası Ergün İçer, oğlunun eğitim ve sportif çalışmalarına büyük destek verdiklerini belirtiyor. Fiziksel gelişimini desteklemek için başladığı yüzmede büyük başarılar elde eden Eren’in mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden baba İçer, “Yüzmeye yaklaşık 8-9 yaşlarında başladı. Hem okul sporlarında hem de federasyon yarışlarında güzel dereceler ve başarılar elde ettik. Federasyon yarışlarında bölge barajlarını geçip, Türkiye şampiyonalarına katılmaya başladık. Hedefimiz imkanlar doğrultusunda inşallah milli takım.” diye konuştu.

Kumsal’ın annesi Ebru Dinibütün ise, kızının başta sudan korktuğunu ancak zamanla suya alıştığını ve antrenörünün çabasıyla yüzmeyi öğrendiğini ifade ediyor. Anne Dinibütün, şu anda kızının milli formanın hayalini kurduğunu söylüyor.

Kumsal ve Eren, milli takım forması giymek için çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürüyor. Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etme hayaliyle kulaç atan iki sporcu, elde ettikleri başarılarla hem ailelerinin hem de antrenörlerinin gurur kaynağı olmaya devam ediyor.