Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

44 yılın yağış rekoru: 6 kişi can verdi!

Pakistan’ın Lahor şehri, son 44 yılın en yoğun yağışını yaşadı. Pencap eyaletine bağlı Lahor’da dün 3 saat içinde metrekareye 350 milimetre yağış düştü. Bu tarihteki en yüksek yağış miktarı, şehirde büyük bir felakete neden oldu.

Pakistan’ın Lahor şehri, son

Yetkililer, Lahor’da meydana gelen şiddetli yağışların ardından 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yağışlar sonucunda şehirde yollar, evler ve hastaneler sular altında kaldı. Ayrıca, Allama İkbal Uluslararası Havalimanı’ndaki bazı uçuşlarda da gecikmeler yaşandı. Yetkililer, önümüzdeki birkaç gün içinde daha fazla yağmur beklendiğini ve nehir taşkınları konusunda uyarılarda bulundu.

Hayber Pakhtunkhwa’da Can Kaybı 24’e Yükseldi

Pakistan’ın Hayber Pakhtunkhwa eyaletinde de muson yağmurları ve sel nedeniyle can kaybı artıyor. Eyaletin afet yönetim ajansı sözcüsü Anwar Shehzad, son 3 gündür devam eden yağmur ve sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 24’e yükseldiğini, bunlardan 12’sinin çocuk olduğunu duyurdu.

Muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketi, bölgedeki yaşamı olumsuz etkileyerek acil yardım ve kurtarma çalışmalarını gerektirdi. Pakistan genelinde sel ve taşkınlara karşı dikkatli olunması ve tedbirlerin artırılması çağrısı yapıldı.