Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

7 Ekim’deki Başarısızlık Sebebiyle İstifa Etmeli

İsrail’de yapılan bir ankette, vatandaşların yüzde 72’sinin Başbakan Binyamin Netanyahu’nun “7 Ekim’deki başarısızlıklar” nedeniyle istifa etmesi gerektiğini düşündüğü ortaya çıktı.

İsrail'de yapılan bir ankette,

Channel 12 tarafından yapılan ankete göre, İsraillilerin çoğunluğu söz konusu dönemdeki “başarısızlıklar” nedeniyle Netanyahu’dan duyduğu memnuniyetsizliği belirtti. Katılımcıların yüzde 44’ü Netanyahu’nun “derhal”, yüzde 28’i ise Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırılar sona erdiğinde istifa etmesi gerektiğini savundu.

Ayrıca, ankete katılan ve kendilerini mevcut hükümetin destekçisi olarak tanımlayanların yüzde 50’si Netanyahu’nun görev süresi dolmadan istifa etmesi gerektiğini belirtirken, yüzde 42’si Başbakan’ın görev süresinin dolmasını gerektiğini ifade etti.

Netanyahu, 7 Ekim’de “En Sorumlu Kişi”

Anket, Netanyahu’nun çoğunluğu sivil yaklaşık 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği ve 251 kişinin esir alındığı 7 Ekim saldırılarında “en sorumlu kişi” olarak görüldüğünü ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 39’u “en sorumlu kişinin” Netanyahu olduğunu söylerken, yüzde 18’i eski Askeri İstihbarat Dairesi Şefi Tümgeneral Aharon Haliva’yı ve yüzde 10’u da Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’yi suçladı. Ankete katılanların yüzde 7’si ise İsrail İç İstihbarat Servisi Direktörü Ronen Bar’ı, yüzde 4’ü ise Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı sorumlu tuttu.

Hamas ile Ateşkes Konusunda İyimserlik

Ankette, İsrail ile Hamas arasında devam eden esir takası ve ateşkes müzakereleri konusunda da sorular yer aldı. Katılımcıların yüzde 64’ü esir takası ve ateşkes anlaşması müzakerelerine olumlu yaklaşırken, yüzde 15’i karşı çıktı. Yüzde 21’i ise konuya dair fikri olmadığını beyan etti.