Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

90 Milyon Dolarlık Bağış Taahhüdü Askıya Alınacak

ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık seçimlerinden çekilmemesi durumunda kampanyası için yapılan yaklaşık 90 milyon dolarlık bağış taahhüdünün askıya alınacağı bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın

Demokrat aday Joe Biden, bir kez daha eski Başkan Donald Trump ile başkanlık yarışına girmeye hazırlanırken, canlı yayındaki tartışmasının ardından adaylıktan çekilmesi yönünde tartışmalar devam ediyor. New York Times’ın haberine göre, bazı önde gelen Demokrat bağışçılar, Biden’ın çekilmemesi durumunda, Biden yanlısı en büyük süper PAC (siyasi eylem komitesi) olan Future Forward’a verdikleri 90 milyon dolarlık bağış vaadini bekleteceklerini açıkladı.

İsmi açıklanmayan kaynaklara göre, Biden’ın 27 Haziran gecesi katıldığı ve “fiyasko” olarak nitelendirilen canlı yayın performansından sonra Future Forward, muhtemel alternatifler için anket yaptı. Ankette Başkan Yardımcısı Kamala Harris, California Valisi Gavin Newsom ve Michigan Valisi Gretchen Whitmer gibi isimler karşısında Biden “en kötü” tercih olarak öne çıktı.

Future Forward, 2024 başında Biden kampanyası tarafından lider süper PAC olarak belirlenmişti. Komite, Biden’ın resmen aday olarak tanınacağı 19 Ağustos’ta Chicago’da yapılacak Demokratik Ulusal Kongresi’nden sonra kasım ayındaki seçimlere kadar 250 milyon dolarlık televizyon ve dijital reklam rezervasyonları yaptığını duyurmuştu. Süper PAC ve bağlı oluşumlarının şu ana kadar Biden’ın seçim kampanyası için 430 milyon dolar bağış topladığı belirtiliyor.