Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AB Komisyonu Başkanı Seçimi Yapıldı

Brüksel’de gerçekleşen oylama sonucunda Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu’ndan aldığı güvenoyu ile bir dönem daha Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı olarak görev yapma hakkı kazandı. Von der Leyen’in ikinci dönemi için yapılan kapalı zarf usulü oylamada 401 milletvekili “evet”, 284 milletvekili “hayır” oyu verirken, 15 milletvekili çekimser kaldı.

Brüksel'de gerçekleşen oylama sonucunda

Ursula von der Leyen, 8 Ekim 1958’de Belçika’da doğdu ve Almanya’da büyüdü. Babası Ernst Albrecht, AB’nin ilk atanan yetkililerinden biriydi ve Aşağı Saksonya Eyalet Başkanı olarak görev yaptı. Von der Leyen’in siyasi kariyeri, Almanya Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) partisine katılmasıyla başladı ve ardından çeşitli bakanlık pozisyonlarında görev aldı.

2005 yılında Angela Merkel’in kabinesinde Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanı olarak göreve başlayan von der Leyen, daha sonra Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı ve Almanya’nın ilk kadın Savunma Bakanı olarak görev yaptı.

2019 yılında Avrupa Parlamentosu ve AB liderlerinin desteğiyle AB Komisyonu Başkanı olarak seçilen von der Leyen’in ilk dönemi boyunca çeşitli krizler ve tartışmalarla karşılaştı. Kovid-19 pandemisi sırasında AB’nin aşı tedarik ve dağıtım süreçlerine yönelik eleştirilerle karşı karşıya kaldı ve iklim politikaları konusundaki iddialı adımları bazı üye ülkelerin muhalefetiyle karşılaştı.

Ursula von der Leyen’in ikinci döneminde AB’nin karşı karşıya olduğu ekonomik, politik ve çevresel sorunlarla nasıl başa çıkacağı merakla bekleniyor.