Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AB Türkiye Delegasyonu Başkanından Brüksel’deki Görevine Veda

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı olarak atanan Büyükelçi Thomas Ossowski’ye Brüksel’de veda resepsiyonu düzenledi. Kaymakcı’nın ev sahipliğinde Türkiye’nin AB Daimi Temsilciliğinde gerçekleşen etkinlikte, Ossowski, yeni görevine başlaması için Ankara’ya uğurlandı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB)

Kaymakcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Ossowski’nin pozitif enerjisine dikkat çekerek, Ankara’daki yeni görevinde Türkiye’yi keşfetme fırsatı bulacağını belirtti. Ayrıca, Ossowski’nin AB’yi temsil edecek olmasından duyduğu memnuniyeti vurguladı ve Türkiye ile AB’nin savunma ve güvenlik alanında ortak çalışmalar yapabileceğine işaret etti.

Ossowski, güven mektubunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduktan sonra AB-Türkiye ilişkilerinin içeriği hakkında konuşabileceğini belirtti. Türkiye’nin AB’nin stratejik ortağı olan aday ülke konumunda olduğunu ifade eden Ossowski, gelecek dört yıl boyunca ilişkileri güçlendirmeye odaklanacağını söyledi.

Brüksel’deki veda resepsiyonuna çok sayıda büyükelçi, Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri ve çeşitli AB kurumlarından yetkililer katıldı. Ossowski, eşi ve iki çocuğuyla birlikte Ankara’ya gitmenin mutluluğunu yaşadığını ve Brüksel’deki görevlerinin diplomatik tecrübesine önemli katkı sağladığını anlattı.