Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD gizli servisinde şok istifa: Görevi bıraktı!

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim mitingi sırasında vurulmasının ardından ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle eleştirilerin hedefi oldu ve görevinden istifa etti.

Eski ABD Başkanı Donald

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim mitingi sırasında yaşanan silahlı saldırının ardından eleştirilere maruz kalan ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti. Cheatle, istifasını ABD Gizli Servisi personeline gönderdiği bir e-posta ile duyurdu.

Cheatle, e-postasında, “Güvenlik zafiyeti için tüm sorumluluğu alıyorum. Yaşanan olayların ardından zor olanı seçerek, istifa etme kararı aldım” ifadelerini kullandı.

Cheatle’in istifası, Temsilciler Meclisi’nde katıldığı bir oturum sırasında yaşanan gerilimin ardından geldi. Oturumda, Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili soruları yanıtlayan Cheatle, bu olayı “Gizli Servisin çok uzun yıllardır yaşadığı en büyük operasyonel başarısızlık” olarak nitelendirdi. Cheatle, olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve benzer güvenlik açıklarının önlenmesi için gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirtti.

4 saatten fazla süren oturumda, her iki partiden Kongre üyeleri, Cheatle’i sorgulayarak, suikast girişiminin engellenememesi nedeniyle sert eleştirilerde bulundu ve kendisine “derhal istifa etme” çağrısında bulundu. Cheatle, bu yoğun eleştirilerin ardından istifa kararı aldığını açıkladı.

Kimberly Cheatle, 2022 yılında ABD Gizli Servis Direktörü olarak atanmıştı.