Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD Kongresi’nde şaşırtıcı açıklama: Refah’ta hiç sivil öldürülmedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmada Gazze’nin Refah kentinde yaşanan sivil ölümleri reddetti ve burada hiç sivilin öldürülmediğini öne sürdü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu,
Netanyahu, ABD Kongresi liderlerinin daveti üzerine yaptığı yaklaşık bir saat süren konuşmasında, 7 Ekim 2023’te Hamas’ın gerçekleştirdiği saldırıları ABD’nin 1941 Pearl Harbor ve 2001 İkiz Kule saldırılarına benzetti. ABD Başkanı Joe Biden’a İsrail’e verdiği destek için teşekkür eden Netanyahu, kendisini “gururlu bir siyonist” olarak tanımladı.

Konuşmasında, Gazze’deki sivil ölümleri hakkında çıkan iddiaların “yalan” olduğunu savunan Netanyahu, “Duyduğunuz tüm yalanlara rağmen Gazze, şehir savaşları tarihinde savaşmayan sivillerin savaşanların kayıplarına göre en düşük olduğu yerdir” şeklinde konuştu.

Refah’ta İsrail ordusu komutanlarıyla görüştüğünü belirten Netanyahu, “Bir bombanın şarapnel parçasının Hamas’ın silahlı bir personeline çarptığı ve bu nedenle istemeden iki düzine insanı öldürdüğü tek bir olay dışında hiç sivilin öldürülmediği” yönünde bilgi aldığını iddia etti.

Netanyahu, ABD Kongresi üyelerine İsrail’in Gazze’de sivilleri korumak için büyük çaba gösterdiğini ve sivil ölümlerden Hamas’ı sorumlu tuttuğunu anlattı. Ayrıca, Gazze’ye “40 binden fazla insanı yardım kamyonunun geçişine izin verdiklerini” ve “Gazze’de yeterince yiyecek alamayan Filistinlilerin, bunun İsrail tarafından engellenmesi değil, Hamas tarafından çalınmasından kaynaklandığını” öne sürdü.

Netanyahu’nun konuşması, Kongre üyeleri tarafından ayakta uzun süre alkışlandı.