Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD Seçim Anketlerinde Çarpıcı Tablo

ABD başkanlık seçimlerinde kritik “salıncak” eyaletlerde Donald Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris’in önüne geçti.

ABD başkanlık seçimlerinde kritik

5 Kasım’da gerçekleşecek 60. başkanlık seçimleri için geri sayım devam ederken, son anketler Trump’ın Harris’e karşı az bir farkla lider konumda olduğunu gösteriyor.

Son Anketler Ne Diyor?

“Real Clear Politics” (RCP) tarafından yayımlanan ülke genelindeki anket ortalamasına göre, Harris yüzde 49,2 oy oranına ulaşırken, Trump yüzde 47,5’te kalıyor. Ancak, Amerikan seçim sisteminin “Seçiciler Kurulu” (Electoral College) mantığı gereği, en fazla delegeyi kazanmak belirleyici olduğundan salıncak eyaletlerdeki sonuçlar büyük önem taşıyor.

Kritik Salıncak Eyaletlerdeki Durum

Son anketlere göre Trump, 7 kritik salıncak eyalette Harris’in önünde bulunuyor. Bu eyaletlerdeki sonuçlar şu şekilde:

  • Pennsylvania: Trump +0,3
  • Georgia: Trump +0,7
  • Arizona: Trump +1,1
  • Nevada: Trump +0,5
  • Michigan: Trump +1
  • Kuzey Carolina: Trump +1,3

Harris ise Wisconsin’de 0,3 puan önde görünüyor. Özellikle Michigan’da, daha önce Harris’in üstünlüğü varken son bir haftada Trump’ın öne geçtiği dikkat çekiyor.

Ülke Genelinde Harris Önde

Ülke genelindeki diğer anketler de Harris’in az farkla önde olduğunu gösteriyor. Reuters, CBS News, Pew, Harvard ve NBC News gibi önde gelen firmaların yaptığı anketlerin ortalamasına göre, Harris yüzde 49,2, Trump ise yüzde 47,5 oy oranına sahip. Örneğin, Reuters anketinde Harris’in desteği yüzde 47, Trump’ın ise yüzde 44 olarak belirlenirken, Harvard’ın anketinde Harris yüzde 51, Trump ise yüzde 49 seviyelerinde çıkıyor.

Sonuç olarak, Trump ve Harris arasındaki rekabet, özellikle salıncak eyaletlerdeki gelişmelere bağlı olarak giderek daha da kızışıyor.