Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’den beklenmedik büyüme: İkinci çeyrek %2,8

ABD ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde %2,8 büyüyerek piyasa beklentilerinin üzerinde performans sergiledi.

ABD ekonomisi, bu yılın

ABD Ticaret Bakanlığı, nisan-haziran dönemine ait Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) öncü verilerini açıkladı. Buna göre, ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak %2,8 oranında büyüdü. Ekonomistler, bu dönemde %2 büyüme bekliyordu.

Beklentileri Aşan Büyüme Performansı

ABD ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde %1,4 büyüme göstermişti. İkinci çeyrekteki %2,8’lik büyüme, tüketici harcamaları, özel stok yatırımları ve konut dışı sabit yatırımlardaki artıştan kaynaklandı. Aynı dönemde ithalat da arttı.

Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi

Yılın ikinci çeyreğinde kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi %2,6 artış kaydetti. Bu endeks, yılın ilk çeyreğinde %3,4 artmıştı. Gıda ve enerji harcamalarının hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de aynı dönemde %2,9 arttı. Piyasa beklentileri, çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin bu dönemde %2,7 artması yönündeydi. Bu endeks, yılın ilk çeyreğinde %3,7 artmıştı.

ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte gösterdiği güçlü performans, ülkenin ekonomik dinamiklerinin sağlam olduğunu ve beklentileri aşan bir büyüme ivmesi yakaladığını ortaya koydu.