Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’den kritik uyarı: “Tahran’ın çıkarına olmaz”

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’a İsrail ile yaşanan gerginliği tırmandırmanın Tahran’ın çıkarlarına hizmet etmeyeceğini bildirdi. Bu uyarı, Orta Doğu’daki gerilimlerin tırmandığı bir dönemde geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’a

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, düzenlediği basın toplantısında, İran’a gönderilen mesajların içeriğini açıkladı. Miller, diplomatik temaslar çerçevesinde İran hükümetine, “gerilimi artırmanın kendi çıkarlarına hizmet etmeyeceğini ve ABD’nin İsrail’i koruyacağı” şeklinde tutarlı mesajlar ilettiklerini belirtti.

Gerginliğin bölgeye fayda sağlamadığını vurgulayan Miller, ABD’nin geniş çaplı bir Orta Doğu çatışmasını önlemek için çalışmalara devam edeceğini söyledi. Ayrıca, mevcut gerilimin kontrol dışı bir çatışmaya yol açabileceğine dikkat çekti.

Miller, Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Orta Doğu’daki gerginliklerle ilgili olarak Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile görüştüğünü duyurdu. Blinken’ın, görüşmelerde tansiyonu artırmaktan kaçınılması ve sükunet çağrısında bulunulmasının önemini vurguladığı belirtildi.

ABD’nin Gazze’de ateşkes sağlanması, rehinelerin serbest bırakılması ve Filistin halkının yaşadığı acıların ele alınması konularında kritik adımlar atmaya devam edeceği ifade edildi. Miller, İran’ın herhangi bir ek eyleminin gerginliği artırabileceğini ve daha fazla yanıt alma ihtimalini yükseltebileceğini sözlerine ekledi.