Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’nin Heniyye suikastıyla ilgili bilgi ve dahli yok

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’nin Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran’da gerçekleşen suikastından önceden haberdar olmadığını ve bu olayla herhangi bir dahli bulunmadığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony

Singapur ziyareti sırasında Channel News Asia’ya konuşan Blinken, Heniyye suikastının Gazze’deki duruma ve ateşkes sürecine etkisi hakkında yorumda bulunmanın zor olduğunu belirtti. “Bu bizim bilgimizin ve dahlimizin olmadığı bir durum. O nedenle tahminde bulunmak çok zor. Uzun yıllar boyunca bir olayın başka bir olay üzerindeki etkisi hakkında asla tahminde bulunmamayı öğrendim” dedi.

Blinken, Gazze’de ateşkes sağlanmasının önemine vurgu yaparak, ABD’nin bu hedefe ulaşmak için çalışmaya devam edeceğini söyledi. “Bu savaşı sonlandırmak için ateşkes sağlanmasının önemini vurguluyorum. Bu, Gazze’deki acı çeken Filistinliler ve esirlerin evlerine dönmesi için çok kritik bir adımdır” ifadelerini kullandı.

Blinken ayrıca, ateşkese ulaşmanın önemini ve bu süreçte ilerleme sağlanmasının gerektiğini belirterek, “Hiçbir şey ateşkese ulaşmanın önemini ortadan kaldırmaz. Bu açıkça esirlerin çıkarına, onların eve getirilmesi için ve Gazze’de her gün acı çeken çocuklar, kadınlar ve erkeklerin de çıkarına” dedi.

Singapur’daki programda, Heniyye’nin suikasta uğramasının müzakereler üzerindeki etkisi hakkında bir soru üzerine Blinken, ABD’nin sadece Gazze’de daha iyi bir noktaya ulaşmayı değil, çatışmanın yayılmasını önlemeyi de amaçladığını belirtti. “Daha iyi bir noktaya gelebilmemizi sağlamanın en önemli anahtarı ateşkesi sağlamak” şeklinde konuştu.