Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Austin: İsrail’e gerekirse askeri destek vereceğiz

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Filipinler’de gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail’in savunmasına destek verme konusundaki kararlılıklarını yineledi. Austin, gerekli olması durumunda ABD’nin İsrail’e askeri yardım sağlayacağını belirtti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd

Filipinler’deki temasları sırasında Orta Doğu’daki mevcut krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Austin, bölgede geniş çaplı bir savaşın kaçınılmaz olduğu görüşüne katılmadığını ifade etti. “Savaşın kaçınılmaz olduğunu düşünmüyorum. Diplomasiye her zaman yer ve fırsat olduğuna inanıyorum” diyen Austin, krizlerin diplomasi yoluyla çözülebileceğine olan inancını vurguladı.

İsrail’in kuzey sınırında yaşanan gerilimlerden endişe duyduklarını belirten Austin, “Tekrar belirtmek isterim ki, olayların bölge genelinde daha geniş çaplı bir çatışmaya dönüşmesini engellemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin öldürülmesiyle ilgili detaylı bilgiye sahip olup olmadığına dair bir soruya yanıt veren Austin, “Verecek ek bir bilgim yok” dedi. Ancak, geniş çaplı bir çatışmada ABD’nin İsrail’e savunma desteği verip vermeyeceğine ilişkin soruya, “İsrail’in savunulmasına kesinlikle yardımcı olacağız. Nisan ayında bunu yaptığımızı gördünüz. Bunu tekrar yapmamızı bekleyebilirsiniz” şeklinde yanıt verdi.

Austin, önceliklerinin diplomasi olduğunu ve geniş çaplı bir çatışmanın önlenmesi için çalışacaklarını vurguladı. “Bunların hiçbirinin gerçekleştiğini görmek istemiyoruz. Tansiyonu düşürmeye yardımcı olacak şeyler yaptığımızdan ve diplomasi yoluyla sorunları ele aldığımızdan emin olmak için çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.