Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avrupa Parlamentosunda Seçim: Yeniden Başkan!

Avrupa Parlamentosu (AP), 10’uncu yasama dönemi için Başkanlık seçimini gerçekleştirdi ve mevcut Başkan Roberta Metsola, bir dönem daha görev yapmak üzere seçildi.

Avrupa Parlamentosu (AP), 10'uncu
6-9 Haziran tarihlerinde Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yapılan seçimlerin ardından AP Genel Kurulu Strazburg’da toplandı. 720 milletvekilinin katılımıyla gerçekleşen ilk oturumda AP Başkanı için oylama yapıldı.

Avrupa Halk Partisi (EPP) adayı olan Roberta Metsola ile Sol Grup’tan İspanyol milletvekili Irene Montero arasında yapılan oylama sonucunda Metsola, 562 oy alarak bir kez daha AP Başkanlığına seçildi. Montero ise 61 oyda kaldı.

Roberta Metsola, Malta Üniversitesi’nde hukuk eğitimi almış ve siyasete gençlik yıllarında başlamıştır. 2013’te Avrupa Parlamentosu’na seçilen Metsola, 2020-2022 yılları arasında AP’nin Birinci Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

AP Başkanlığı görevine Ocak 2022’de David Sassoli’nin yerine seçilerek başlayan Metsola, AB Konseyi ile yasama yetkisini paylaşan AP’nin önemli gündem maddelerini yönetecek.