Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avrupa’nın Vatanseverleri İttifakı Kuruldu

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın liderliğinde Avrupalı aşırı sağ partiler tarafından kurulan “Avrupa’nın Vatanseverleri” ittifakı, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) resmen kuruldu. İttifak, Fransız aşırı sağ partisi Ulusal Birlik’in (RN) lideri Jordan Bardella tarafından başkanlık görevini üstlendi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın
AP’de siyasi grup olarak kurulan Avrupa’nın Vatanseverleri, 84 milletvekiliyle birlikte AB politikalarına karşı güçlü bir muhalefet göstermeyi hedefliyor. İttifakın kuruluşunda öne çıkan amaçlardan biri, AB’nin mevcut iklim ve göç politikalarına karşı ulusal egemenliği savunmak olarak belirlendi.

İttifakın birinci Başkan Yardımcısı Macar Yurttaş Birliği’nden (Fidesz) Kinga Gal, diğer önemli görevler ise Roberto Vannacci, Klara Dostalova, Sebastiaan Stöteler, Antonio Tanger Correa, Hermann Tertsch ve Harald Vilimsky tarafından üstlenildi.

Avrupa’nın Vatanseverleri, AP’de Hristiyan Demokratlar ve Sosyalistlerin ardından 3. en büyük grup olarak konumlandı. İttifak, AB’nin merkeziyetçi eğilimlerine karşı çıkarak ulusal kimliklerin ve egemenliğin korunmasını savunuyor.

Sözcüleri Jean-Paul Garraud, “Biz Birliğin hiper federalizmine karşıyız. AB ne pahasına olursa olsun üye devletlere hükmetmek istiyor.” diyerek, AB Komisyonu’nun diktelerine karşı mücadele edeceklerini vurguladı. İttifak, Avrupa genelindeki değişim isteğini temsil ettiğini ve benzer değerlere sahip diğer muhafazakar sağ siyasi güçlerle de işbirliği yapma niyetinde olduğunu belirtti.