Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkçı teknesi alabora oldu: 40 ölü!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Maniema eyaletinin başkenti Kindu yakınlarında bir balıkçı teknesinin alabora olması sonucu 40 kişi hayatını kaybetti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Maniema

Kongo Nehri üzerinde seyreden “ABC-BONOBO” isimli balıkçı teknesi, 31 Temmuz sabahı bilinmeyen bir nedenden dolayı alabora oldu. Kazanın ardından yapılan açıklamalara göre, teknede bulunan 40 kişi hayatını kaybetti.

Maniema Eyaleti Valisi Mussa Kabwankubi, kazanın ardından eyalette üç günlük yas ilan edildiğini ve olayın nedenine dair geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Kabwankubi, kazanın detaylarının belirlenmesi ve sorumluların tespit edilmesi amacıyla çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde, teknelerin genellikle kapasitelerinin çok üzerinde yüklenmesi sonucu ölümcül kazalar sıkça yaşanıyor. Geçen ay, ülkenin Ndombe eyaletindeki Kwa Nehri’nde meydana gelen bir başka tekne kazasında 80 kişi yaşamını yitirmişti.

Bu tür trajik olaylar, ülkedeki deniz güvenliği ve taşımacılık düzenlemelerinin yeniden gözden geçirilmesi gerekliliğini bir kez daha gündeme getiriyor.