Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bangladeş’teki protestolarda ölü sayısı artıyor

Bangladeş’te, Bağımsızlık Savaşı’na katılanların ailelerine kamu sektöründe ayrılan kontenjan oranının düşürülmesine yönelik protestolar şiddetlenerek devam ediyor. Son verilere göre, eylemler sonucunda yaşamını yitirenlerin sayısı 187’ye yükseldi.

Bangladeş'te, Bağımsızlık Savaşı'na katılanların

Prothom Alo gazetesinin haberine göre, hükümet geçen hafta ilan edilen sokağa çıkma yasağını perşembe gününe kadar uzattı. Protestolar sırasında meydana gelen şiddet olaylarında yüzlerce kişi yaralanırken, 2 binden fazla kişi gözaltına alındı. Bölgedeki hastane yetkilileri, protestoların başladığı günden bu yana hastaneye günlük ortalama 70-80 kişinin başvurduğunu bildirdi.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid, protestolardaki şiddet olaylarından ülkenin muhalefet partilerini sorumlu tutarak, bu durumu ülkenin iç politikasına yönelik bir tehdit olarak nitelendirdi.

Eylemler, 1971’deki Bağımsızlık Savaşı’na katılan kişilerin çocuklarına kamu sektöründe daha fazla kontenjan ayrılmasını öngören kararın ardından patlak verdi. 21 Temmuz’da Bangladeş Yüksek Mahkemesi, bu kontenjan oranını yüzde 30’dan yüzde 7’ye düşürerek, geri kalan yüzde 93’ünün liyakata dayalı tahsisine karar vermişti. Bu kararın ardından gerginlikte bir miktar azalma yaşanmış olmasına rağmen, protestolar ve çatışmalar devam ediyor.