Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belçikalı Bakan Gennez’den, İsrailli Bakana tepki

Caroline Gennez, Gazze’ye insani yardımların kesilmesini savunan İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’e tepki göstererek, içinde çocukların da bulunduğu sivillere insani yardımın engellenmesinin “savaş suçu” olduğunu belirtti.

Caroline Gennez, Gazze'ye insani

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir’in açıklamalarına ilişkin X hesabından paylaşım yaptı.

Aralarında çocukların da bulunduğu sivillere insani yardımın engellenmesinin “savaş suçu” olduğunu vurgulayan Gennez, aşırı sağcı İsrail hükümetindeki bakanların bu yönde çağrıda bulunmasına tepki gösterdi.

Gennez, “Bu çağrılar barışçıl bir çözüm için her türlü şansı sabote etmekte ve hem Filistin hem de İsrail halklarının güvenliğini tehdit etmektedir.” ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrail’deki Maarif gazetesine verdiği demeçte, Gazze Şeridi’ne yönelik politikalar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Ben-Gvir, Hamas ile ateşkes ve esir takası anlaşması yapmak yerine Gazze topraklarının işgal edilmesi ve göçün teşvik edilmesi gerektiğini savundu.

Ben-Gvir, Gazze topraklarının işgali ve yaptıklarının bedelini toprakla ödemeleri gerektiği mesajı verilirse, yakıt girişinin durdurulması ve gönüllü göçün teşvik edilmesiyle tam bir zafer elde edileceğine inandığını belirtti. İsrail’in daha önce de benzer eylemler gerçekleştirdiğini ve bunu yeniden yapabileceğini dile getirdi.

Ayrıca Ben-Gvir, Gazze’ye yakıtın kesilmesi gerektiğini uzun bir süredir savunduğunu ve İsrail’in Gazze’den yakıt ve insani yardımları kesmesi durumunda Hamas’ın iki hafta içinde teslim olacağını iddia etti.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ise 5 Ağustos’ta düzenlenen bir konferansta, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana gerçekleştirdiği yoğun saldırılar ve insani yardımların engellenmesi nedeniyle açlık ve kıtlık çeken Gazzelilerin tamamının ölmesinin “meşru” olduğunu ima etti. Bu tür açıklamalar, bölgedeki tansiyonu daha da artırmakta ve uluslararası arenada eleştirilere yol açmaktadır.