Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belfast’ta şiddet olaylarında aşırı sağcılar polise molotofkokteyli attı

Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’taki şiddet olaylarında aşırı sağcı gruplar, polis memurlarına molotofkokteyli fırlattı. Polisin “ırkçı nefret saldırısı” olarak değerlendirdiği bir olayda da bir kişi ağır yaralandı.

Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'taki

İngiltere’de geçen hafta başlayan ve ülke geneline yayılan aşırı sağ grupların şiddet eylemleri Kuzey İrlanda’da da sürüyor.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, gece başkent Belfast’taki İslam Merkezi’nin önünde toplanan aşırı sağcılar, polise molotofkokteyli, şişe ve taş attı.

Şehrin güneyindeki kargaşada saldırıya uğrayıp yaralanan 50 yaşındaki bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Polisin verdiği bilgiye göre, görgü tanıkları saldırganların bir kişinin kafasına vurduğunu gördüklerini aktardı. Yaralının durumunun ciddi olduğu belirtilirken, polis olayı “ırkçı motifli nefret suçu” olarak değerlendiriyor.

“Adamızın hiçbir yerinde ırkçılığa yer yok”

Kuzey İrlanda Bölgesel Hükümeti Başbakanı Michelle O’Neill, X’ten yaptığı paylaşımda, “Adamızın hiçbir yerinde ırkçılığa ya da azınlık toplumlarına yönelik saldırılara yer yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Kuzey İrlanda Polisi (PSNI) Emniyet Müdürü Jon Boutcher ile görüştüğünü belirten O’Neill, “Ortak önceliğimizin, can ve mal güvenliğini korumak ve ırkçılık, şiddet ve yıldırmayla mücadele etmek olması gerektiği konusunda mutabık kaldık.” ifadesini kullandı.

O’Neill, PSNI ile İrlanda polis gücü (An Garda Siochana) arasındaki işbirliğinin, cumartesi günkü ırkçı şiddete neden olan ve bu şiddeti düzenleyen sorumluların yasaların tüm gücüyle karşı karşıya kalmalarını sağlamanın elzem olduğunu bildirdi.