Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ben-Gvir’e sert eleştiri: “Orta Doğu’yu ateşe vermek isteyen kundakçı”

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’i isim vermeden “Orta Doğu’yu ateşe vermek isteyen bir kundakçı” olarak nitelendirdi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav

Gallant, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ben-Gvir’in olası Savaş Kabinesi’ne alınması konusuna değinerek, “İsrail hükümetinde, Orta Doğu’yu ateşe vermek isteyen bir kundakçı oturuyor.” ifadelerini kullandı. Gallant, Ben-Gvir’in Savaş Kabinesi’ne dahil edilmesine yönelik her türlü müzakereye karşı olduğunu belirterek, bunun Ben-Gvir’in planlarını gerçekleştirmesine olanak tanıyacağını savundu.

Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, İsrail Savaş Kabinesi üyeleri Gadi Eisenkot ve Benny Gantz’ın istifalarının ardından Savaş Kabinesi’ne üye olarak alınmayı talep etmişti. Ben-Gvir, Gazze’deki savaşın en büyük destekçilerinden biri olarak, X sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Başbakandan, beni Savaş Kabinesi’ne dahil etmesini istedim. Artık cesur kararlar almanın, güneydeki (Gazze sınırı), kuzeydeki (Lübnan sınırı) halkın ve genel olarak tüm İsrail’in güvenliğini sağlamanın ve gerçek bir caydırıcılık oluşturmanın zamanı geldi.” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 11 Ekim 2023’te “olağanüstü hal hükümeti” olarak kurulan Savaş Kabinesi’ni 17 Haziran’da feshetmişti.