Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beyin yiyen amip alarmı: Can kaybı ve 100’den fazla başvuru!

İsrail’de, beyin yiyen amip nedeniyle yaşanan korkutucu bir olay, sağlık kurumlarında büyük bir paniğe yol açtı. İsrail’in kuzeyindeki bir su parkında yapılan tahliller sonucunda, 25 yaşında bir adamın bu amip yüzünden hayatını kaybettiği ve 10 yaşındaki bir çocuğun da benzer belirtilerle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

İsrail'de, beyin yiyen amip

Yerel basında çıkan haberlere göre, su parkında yüzen iki kişide “Naegleria fowleri” adlı beyin yiyen amip tespit edildi. Sağlık Bakanlığı, bu su parkının kapatılması talimatını verirken, son iki hafta içinde parkı ziyaret eden kişilere sağlık kontrolleri yapmaları çağrısında bulundu. Şu ana kadar 100’den fazla kişi, ateş, baş ağrısı veya kusma şikayetleriyle sağlık kuruluşlarına başvurdu.

“Naegleria fowleri” amibi, burundan beyne geçerek ciddi ve ölümcül enfeksiyonlara yol açabilir. Uzmanlar, bu amip türünün bulaştığı kişilerin hayatta kalma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu vurguluyor. Sağlık yetkilileri, konuyla ilgili kapsamlı bir inceleme başlattı ve halkı dikkatli olmaya çağırdı.