Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beyrut saldırısı açık bir tehlike

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail’in Beyrut’a yönelik hava saldırısını ve Hamas lideri İsmail Heniyye’ye yönelik suikasti kınayarak, bölgedeki çatışmaların ciddi bir tehlikeye dönüştüğünü belirtti.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati,

Lübnan resmi ajansı NNA’nın bildirdiğine göre, Mikati, Hükümet Sarayı’nda yapılacak olağanüstü bakanlar kurulu toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, İsrail’in Beyrut’a yönelik saldırısının sivillerin hayatını kaybetmesine yol açtığını ve durumu daha da tehlikeli hale getirdiğini vurguladı. Mikati, “Düşmanın (İsrail) pervasızlığı ve kanlı suç çılgınlığını sürdürmesi halinde işlerin daha da kötüleşeceği konusunda sesimizi yükseltiyoruz” dedi.

Mikati, Beyrut’a yapılan saldırının ve Hamas lideri Heniyye’ye yönelik suikastın bölgedeki çatışmaları daha tehlikeli bir aşamaya taşıyacağını ifade ederek, bu eylemlerin küresel endişe çemberini genişleteceğini ve bölgesel tehlikeleri artıracağını söyledi.

İsrail ordusu, 30 Temmuz’da Beyrut’un güneyindeki Hizbullah’ın Şura Meclisi’nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi’nde bir binaya hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda 2 çocuk ve 1 kadın hayatını kaybetmiş, 74 kişi yaralanmıştı.