Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beytullahim’e büyük baskın: Çok sayıda Filistinli gözaltında

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın Beytullahim kentindeki ed-Dehiyşe Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında onlarca Filistinliyi gözaltına aldı. Şafak vakti gerçekleştirilen operasyonda, Filistinlilerin evlerinde arama yapıldı ve bazı ailelerin tüm fertleri gözaltına alındı.

İsrail askerleri, işgal altındaki

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, İsrail güçleri, Filistinlilerin karşılık vermesi üzerine gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak kamp içinde gerginliğe neden oldu. Gözaltına alınan bazı Filistinliler, kamp yakınında kurulan sorgu merkezinde sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

Saldırının ardından, İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın El Halil, Tulkerim ve Ramallah kentlerinde de baskınlar düzenlediği bildirildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı ve baskınlarda belirgin bir artış gözlemleniyor. Bu süreçte, İsrail ordusu binlerce Filistinliyi gözaltına aldı; bunlar arasında çocuklar, kadınlar ve sağlık çalışanları da bulunuyor. Gözaltında olan bazı kişilerin akıbeti ise henüz bilinmiyor.

İnsanlık Dışı Muamele İddiaları

İsrail’in gözaltı merkezlerinde Filistinlilere yönelik insanlık dışı muamele iddiaları da gündemde. New York Times (NYT) gazetesi, İsrail’in Sde Teima askeri gözaltı merkezinde alıkonulan binlerce Filistinlinin kötü muameleye maruz kaldığını bildirdi. NYT’nin özel haberinde, Gazzelilerin gözleri bağlı ve elleri kelepçeli olarak açık alanda günde 18 saate kadar sessiz bir şekilde oturtulduğu, bazı kişilerin ise 3 aya kadar bu merkezde tutulduğu belirtildi. Sorgu süreçlerinde birçok kişinin işkenceye maruz kaldığı iddia edildi.

Bu gelişmeler, Filistinlilere yönelik artan baskı ve insan hakları ihlalleri konusunda uluslararası toplumu yeniden harekete geçirme çağrısında bulunuyor.