Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biden’dan siyasette tansiyonu düşürme ve şiddeti kınama çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, ülkede artan siyasi gerilimlere dikkat çekerek tansiyonu düşürme ve şiddetin her türlüsünü kınama çağrısında bulundu. Biden, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’a yönelik saldırıda kullanılan AR-15 tipi silahları yasaklamak için seçmenden destek istedi.

ABD Başkanı Joe Biden,

Las Vegas’ta gerçekleştirilen Siyahi İnsanların Gelişmesi İçin Ulusal Birlik (NAACP) kongresinde konuşan Biden, “Hepimizin tansiyonu düşürme ve şiddetin her türlüsünü kınama sorumluluğu var” dedi. Biden, konuşmasına “Ben Joe Biden’ım ve NAACP’nin ömür boyu destekçisiyim” sözleriyle başladı.

Diyalog Çağrısı

Ülke siyasetinde yükselen tansiyona dikkat çeken Biden, diyalog çağrısında bulunarak, “Ülkemizde ciddi anlamda diyaloğun zamanı geldi. Siyasette tansiyon çok yükseldi” ifadelerini kullandı. “Şiddet çözüm değildir. Ulus olarak bu düşünce etrafında toplanmalıyız. Bahsettiğim birlik budur” şeklinde konuştu.

AR-15 Silahlarına Yasak Talebi

Trump’a yönelik son saldırıda kullanılan AR-15 tipi silahların toplum güvenliğini tehdit ettiğini belirten Biden, “Donald Trump’a yönelik saldırıda AR-15 kullanıldı. Bu, aralarında çocukların da bulunduğu pek çok kişinin ölümüne neden olan bir saldırı silahıydı. Bunları yasaklamanın zamanı geldi. Bu savaş silahlarını Amerika sokaklarından kaldırmak için bana katılın” diye konuştu.

Trump’a Yalanlama

Trump’ın Demokratların siyahilerle ilgili politikaları hakkında yanlış söylemlerde bulunduğunu ifade eden Biden, “Tekrar söylememe izin verin, çünkü Trump bu konuda açıkça yalan söylüyor. Siyahi işsizliği Biden-Harris yönetimi altında rekor düşük seviyeye ulaştı” dedi. Trump’ın daha önce kullandığı “siyahi işleri” ifadesini de eleştiren Biden, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e atıfla “Siyahların işinin ne olduğunu biliyorum. Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcılığı” dedi. Biden ayrıca, Barack Obama’nın ülkenin ilk siyahi başkanı olduğunu ve kendisinin Yüksek Mahkeme’ye ilk siyahi ve kadın yargıç Ketanji Brown Jackson’ı atadığını hatırlattı.