Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biden’ın adaylıktan çekilme kararına destek mesajları yağdı

ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesinin ardından, uluslararası toplumlardan destek ve başarı mesajları gelmeye devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Brüksel’de düzenlenen AB dışişleri bakanları toplantısı öncesinde Biden’ın adaylıktan çekilme kararına ilişkin yorum yaptı. Borrell, ABD halkının gelecekteki liderini belirleyeceğini belirterek, “Eminim ki yeni başkanın kim olacağı, transatlantik ilişkiler açısından önemli bir fark yaratacaktır. Ancak bu kararı verecek olan ABD vatandaşlarıdır ve biz bu sürece karışmamalıyız” dedi. Borrell, ABD seçimleri hakkında daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ise Biden’ın çekilme kararının Donald Trump’ın zaferini garantilemediğini ifade etti. Lahbib, Biden’ın uzun yıllar boyunca başarılı bir iş çıkardığını belirterek, “Biden cesur bir karar verdi ve Demokratların başına geçecek Kamala Harris’e başarılar diliyorum. Kendisi güçlü bir kadın ve en iyisini hak ediyor” diye konuştu.

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Donika Gervalla-Schwarz, Biden’ın adaylıktan çekilme kararının büyük bir lider olduğunu gösterdiğini vurguladı. Gervalla-Schwarz, “Kosova halkı Başkan Biden’a hayran ve minnettardır. Onun Batı’nın liderliği ve küresel özgürlük ile demokrasiye katkısı tüm dünyaya hizmet etmektedir” ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da Biden’ın kararına büyük saygı duyduğunu belirtti. Baerbock, “Biden’ın ülkesinin çıkarlarını kendi çıkarlarının üstünde tuttuğunu ve demokrasinin güzelliğinin seçimlerin sonucunu seçmenlerin belirlemesi olduğunu düşünüyorum. Avrupa, dış güvenlik ve savunma politikası alanında daha güçlü olmalı” dedi. Ayrıca, NATO’nun her zamankinden daha güçlü olduğunu ve Avrupa ayağının güçlendirilmeye devam edeceğini ekledi.

Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesiyle birlikte, uluslararası destek mesajları ve tepkiler sürerken, dünya genelindeki siyasi aktörler gelişmeleri yakından takip ediyor.