Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birleştik-2024 Tatbikatı: Kazakistan’da Beş Ülkenin Katılımıyla Başladı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen “Birleştik-2024” tatbikatı, beş Orta Asya ülkesinden (Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan) yaklaşık 4 bin askerin katılımıyla gerçekleşecek. Tatbikat, Hazar Denizi kıyısındaki Aktau şehrinde bulunan askeri havaalanı ve deniz üssü limanında başladı.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen

 

Tatbikat kapsamında Azerbaycan devriye gemileri ve Özbekistan askeri helikopterleri de dahil olmak üzere yaklaşık 700 askeri silah ve teçhizat kullanılacak. Kazakistan’ın batısındaki “Oymaşa” poligonu ve deniz sahasında düzenlenecek tatbikatta, birlikler çatışma senaryolarını simüle edecek ve ortak operasyonlar gerçekleştirecek.

Askeri uygulamaların yanı sıra tatbikatta kültürel etkinlikler de düzenlenecek ve taktik atış yarışmaları gibi spor etkinlikleri de yer alacak. Tatbikat, 17 Temmuz’a kadar devam edecek ve resmi açılış töreni önümüzdeki günlerde yapılacak.

Tatbikat, bölgedeki askeri iş birliğini güçlendirme amacı taşıyor ve katılımcı ülkeler arasındaki koordinasyonu artırmayı hedefliyor.