Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BM Çocuk Hakları Komitesi, Gazze’deki çocukların öldürülmesini durdurma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Komitesi, İsrail’in Gazze’deki ayrım gözetmeyen ve orantısız saldırıları sonucunda birçok çocuğun hayatını kaybetmesinden büyük endişe duyduğunu belirterek, bu eylemlerin derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk

Komite, yayımladığı raporda, “İsrail’in Gazze’deki saldırıları sonucu çocukların ölümü, yaralanması, kaybolması ve yerinden edilmesi, ayrıca kıtlık ve hastalıklara maruz kalmaları bizi derin kaygıya itiyor” ifadelerine yer verdi. Raporda, Gazze’deki Filistinli çocukların öldürülmesi ve yaralanmalarının acilen durdurulması talep edildi.

Ayrıca, rapor, Gazze Şeridi’ne güvenli ve kısıtlanmamış insani erişimin sağlanması ve Filistinli ailelerin evlerini yeniden inşa edebilmeleri için gerekli inşaat malzemelerinin girişine izin verilmesi gerektiği çağrısını içeriyor.

Komite, İsrail güçlerinin çok sayıda Filistinli çocuğu yargılamadan ve yasal temsil olmaksızın keyfi olarak gözaltına almasına da derin endişe duyduğunu vurgulayarak, “İsrail’i, Filistinli çocukların keyfi alıkonulmasına son vermeye ve bu çocukları serbest bırakmaya çağırıyoruz. Ayrıca, işkence ve kötü muameleye son verilmesi için adli prosedürlerin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyoruz” dedi.