Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BM’den Suriye için acil fon çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’nin kuzeybatısında yerinden edilmiş insanların yaşadığı yaklaşık 200 kampta uluslararası yardım bütçesinin önemli ölçüde azaldığını bildirdi. BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında, bu kamplarda verilen su ve sanitasyon desteğinin, eylül ayına kadar ek fon sağlanmazsa askıya alınabileceği uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’nin
Haq, bu kamplarda 900 binden fazla yerinden edilmiş kişinin yaşadığını belirterek, bölgeye bu hafta giden BM ekibinin fonların tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu iletti. Haziran itibarıyla, Suriye’nin kuzeybatısındaki 100’den fazla sağlık tesisinin yetersiz fonlama nedeniyle faaliyetlerini askıya aldığı açıklandı.

Suriye için bu yıl planlanan 4 milyar dolarlık insani müdahale planının yalnızca yüzde 21’inin finanse edildiği ve 871 milyon dolar harcandığı ifade edildi. Sağlık, su ve sanitasyon sektörlerinde daha büyük finansman açıklarının bulunduğu vurgulandı.

BM ayrıca, UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından desteklenen, Suriye’de 5 yaşın altındaki 2 milyondan fazla çocuğu hedefleyen ulusal aşılama kampanyasının başlatıldığını duyurdu.