Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BMGK’dan Ukrayna’daki Çocuk Hastanesine Saldırı Ardından Toplanma Kararı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Rusya’nın Ukrayna’da bir çocuk hastanesine saldırı düzenlemesinin ardından acil toplanma kararı aldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan Okhmatdyt Çocuk Hastanesi de dahil olmak üzere birçok noktaya düzenlenen Rus füze saldırılarının ardından, BM Güvenlik Konseyi yarın sabah İngiltere, Fransa, Ekvador, Slovenya ve ABD’nin talebiyle bir araya gelecek.

İngiltere’nin BM Daimi Temsilcisi Barbara Woodward, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Rusya’nın hastaneye yönelik korkakça ve ahlaksızca saldırısını kınayacağız,” dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in sözcüsü Stephane Dujarric ise, Guterres’in Rus saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, “Sivillere ve sivil tesislere yönelik saldırılar uluslararası insancıl hukuk tarafından yasaklanmıştır. Bu tür saldırılar kabul edilemez ve derhal sona erdirilmelidir,” ifadelerini kullandı.

Bugün Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği füze saldırılarında en az 36 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandığı kaydedildi.