Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Boyuyla dalga geçen gazeteciye para cezası

İtalya’nın Milano kentinde bir mahkeme, Başbakan Giorgia Meloni’nin boyuyla alay eden gazeteci Giulia Cortese’ye 5 bin euro tazminat ödemesine hükmetti. Mahkeme kararı, gazeteci Cortese’nin Ekim 2021’de Twitter’da yaptığı paylaşımda Meloni’nin boyuyla ilgili alaycı ifadeler kullanmasından dolayı verildi.

İtalya'nın Milano kentinde bir

Giulia Cortese’nin avukatlarına göre, Cortese’nin paylaşımında kullandığı ifadelerin siyasi eleştiri sınırları içinde olduğunu savunmalarına rağmen, mahkeme bu ifadelerin Meloni’nin dış görünüşünü hedef aldığı gerekçesiyle tazminat cezası verdi. Mahkeme ayrıca Cortese’ye bin 200 euro ertelemeli para cezası da uyguladı.

Başbakan Giorgia Meloni’nin avukatı, tazminatın tamamını hayır kurumlarına bağışlayacaklarını belirtti. Meloni’nin boyunun 1,58-1,63 metre arasında olduğu biliniyor.

Giulia Cortese, paylaşımında Meloni’yi, o dönem muhalefette olan aşırı sağcı İtalya Kardeşleri Partisi’nin lideri olarak eleştirmiş ve Meloni’nin boyunu da alay konusu yapmıştı. Meloni ise bu duruma hukuki yollardan karşılık vermişti.