Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AB’nin Gazze Politikasına Protesto

Avrupa Birliği (AB) kurumlarının çalışanları, Belçika’nın başkenti Brüksel’de AB binalarının bulunduğu Schuman Meydanı’nda Birlik’in Gazze’ye yönelik politikasını protesto ederek ateşkes çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği (AB) kurumlarının

 

Brüksel’de AB Komisyonu ve AB Konseyi binalarının önünde toplanan yaklaşık 100 AB çalışanı, 29. yılına giren Srebrenitsa Soykırımı dahil tüm soykırım kurbanları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Schuman Meydanı’nda toplanan kalabalık, AB’nin Gazze’ye yönelik politikasını eleştirerek AB-İsrail arasındaki ortaklık anlaşması ve üye ülkelerden yapılan silah satışlarının “insan haklarına saygı” şartına bağlanmasını talep etti.

Göstericiler, Gazze’de ateşkes sağlanması için çağrı yaparak, tüm esirlerin serbest bırakılmasını ve tüm insan hakları ihlalleri ile suçlarının kınanmasını istedi. Ayrıca, AB’nin Gazze’ye yönelik politikalarının değiştirilmesi gerektiğini vurguladılar.

Göstericiler, eylemin sonunda halay çekip “Filistin’e özgürlük” sloganı attı. Protesto barışçıl bir şekilde sona ererken, katılımcılar AB’nin Gazze’ye yönelik politikasının insan hakları temelli bir yaklaşımla revize edilmesi gerektiğini bir kez daha dile getirdi.