Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük orman yangını: 370 bin dönüm alan kül oldu!

ABD’nin California eyaletinde etkili olan orman yangınlarında 370 bin dönümden fazla ormanlık alan kül olurken, binlerce kişi bölgeden tahliye edildi. Yangınlar, 24 Temmuz’da California’nın kuzeyindeki Chico kenti yakınlarında başladı ve şu ana kadar kontrol altına alınabilen sadece yüzde 12’siyle sınırlı kaldı.

ABD'nin California eyaletinde etkili

Park Yangını En Büyük 6. Yangın Olarak Kaydedildi

Chico kentinin doğusunda etkili olan “Park Yangını,” California eyaletindeki en büyük altıncı yangın olarak kayıtlara geçti. Yangınlar çok sayıda yapıyı tahrip etti ve bölgeden tahliye edilenlerin sayısını artırdı.

Kundaklama Şüphesiyle Bir Kişi Mahkemeye Çıktı

CBS News’ün haberine göre, yangınları başlatmakla suçlanan Ronnie Dean Stout, yanan bir aracı kurumuş çalılarla dolu bir çukura iterek California’daki yangınları kasten çıkardığı iddiasıyla mahkemeye çıkarıldı. Stout’un ilk duruşmada itirafta bulunmaması üzerine ikinci duruşması perşembe gününe ertelendi. Sabıkalı olduğu ve daha önce iki kez cezaevine girdiği öğrenilen Stout’un, kundaklama suçlamasıyla karşı karşıya olduğu bildirildi.

California’daki yangınlar, bölgedeki ekosistem ve topluluklar üzerinde büyük etkilere yol açarken, söndürme çalışmaları ve tahliye operasyonları devam ediyor.